Контакти

Евелина Гечева, съосновател и собственик

Казвам се Евелина Гечева и имам над 30 години опит в медиите. Завършила съм ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ със специалност „Българска филология“ и СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност „Журналистика“. Професионалното ми развитие започна през 1985 г.  в градското радио на Горна Оряховица и местния вестник. То премина през редица печатни издания, в които съм заемала различни длъжности – редактор, завеждащ отдел, зам.-главен и главен редактор. Паралелно с това съм преподавала български език и литература в различни школи.

С вярата, че образованието е решаващо за бъдещето, през 2009 г. група ентусиасти създадохме Академика БГ – свободна онлайн територия за образование, наука и култура. Заедно организирахме редица инициативи, сред които най-популярни са „Бъди грамотен“, „Зелена олимпиада„, „Аз съм българче“ и „Екомеждучасие„. Те получиха сериозна подкрепа от институции, училища, спонсори и родители. В някои прояви се включиха дори българчета, живеещи зад граница.

Дейността на Академика БГ включва и езиково обучение. С колегите в нашия учебен център обръщаме специално внимание на всяко дете. В последните 10 години се профилирахме в преподаването на български език като чужд, работим и с възрастни. Предлагаме фирмени обучения, като за целта сме разработили специален модул за прилагане на книжовните норми в корпоративната комуникация.

Имам полезен опит в партньорства с общини и големи български компании, както и  в организирането на различни събития и форуми. Съществена част от професионалните ми компетенции е разработването на дигитални канали. В началото бяха само тези на Академика БГ и на „Бъди грамотен„, но днес поддържам 11 страници във Facebook с обща аудитория над 120 000 души.

Мои текстове могат да бъдат открити в блога ми – https://gecheva.blog.bg/?month=11-19,

както и в онлайн изданията, за които съм работила – Студия Трансмедия и Actualno.com.

Автор съм на три книги: „Думите не казват нищо“ – поезия, „Да сготвиш новини“ – сатира и „Роденият в Прилеп“ – изследване за Данаил Крапчев и вестник „Зора“.

Моят екип и аз сме отворени за нови партньорства и вярваме, че можем да бъдем полезни със своята коректност и доказан професионализъм.

 

АКАДЕМИКА БГ ЕООД
e-mail: e.gecheva@akademika.bg
тел. 0888 976823

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

captcha