Внимателно с алкохола на бала

7 май, 2009 22:57 | | Няма коментари

Внимателно с алкохола на бала

Всяка година абитуриентските балове се помрачават от неприятни инциденти, свързани с алкохола. В предишни години това се случваше по-често на момчетата, но вече и девойките препиват в абитуриентската нощ. Последиците са дооста неприятни – от токсикологията на „Пирогов” до катастрофа с фатален край.
Какво да направим, за да не попаднем в черната хроника?
Първо трябва да помним, че балът не е конкурс по надпиване, а едно прекрасно преживяване. Потапяйки го в алкохол, едва ли ще усетим колко неповторим е мига на раздяла с любимата училищна компания. Разбира се, напитките са задължителна част от вечерта, но е добре да бъдат дозирани правилно. Смесването трябва категорично да се избягва.
Лекарите съветват дори в самата нощ почти да не се пие концентрат. Бялото вино и хубавото шампанско са за предпочитане, когато става дума за празник.
Добре е да се вечеря, и то по-рано. Точно в този ден по-добре е да забравите за диетите. Ако сте сити, няма да рискувате още първата глътка да ви „удари в главата” и празникът да мине покрай вас.
В никакъв случай не шофирайте след употреба на алкохол. Не сядайте в автомобил с пиян водач. Помнете, че животът продължава и не се дръжте безотговорно. Някои празнуват „като за последно”, но при тях често това се оказва реалност, а не просто фраза.
Веселете се и празнувайте до зори. Балът все пак е само веднъж. Той ще бъде още по-вълнуващ, ако сте в добра кондиция. Няма смисъл от празник, който не си спомняте, нали?

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата