Издатели продават книги с 20% отстъпка

20 май, 2009 09:08 | Афиш, Свободно време | Няма коментари

Издатели продават книги с 20% отстъпка

От днес до 24 май издатели ще продават книги с 20% отстъпка. Това е цената без ДДС, обясняват те. Идеята им освен жест към потребителите е и протест срещу високия ДДС, с който се облагат печатните произведения.
Промоцията ще важи по време на Пролетния базар на книгата в зала 3 на НДК.
Целта е да се популяризира българската книга, която да стане достъпна до по-широк кръг читатели.
В изложението ще участват над 70 български издателства. Освен премиери за посетителите са предвидени и няколко детски празника.
Издателствата „Анубис“ и „Булвест 200“ очакват педагозите, които работят в детски градини, на 21 май от 16:00 часа, за да ги запознаят с новите си системи. В същия ден от 17:00 часа актьорите Биляна Петринска и Христо Мутафчиев ще участват в премиерата на „11 тома театър“ на издателство „Рива“.
На 22 май в 17:00 часа „Егмонт – България“ ще представи поредицата си „39 ключа“. Това е нов мултимедиен приключенски проект, който обединява 10 романа, 355 колекционерски карти и онлайн игра.
С пролетно парти на 23 май от 13:00 часа в зала 3 на НДК, редакторката Венелина Милчева и актрисата Веси Йорданова ще представят със спектакъл-викторина новите книги на ИК „Прес“ – „Приказки на ламариненото петле“, „Двама се карат – трети печели“ и „Любов и магия в сърцата на шестте феи“.
По случай 24 май от 12:00 часа на откритата сцена пред НДК ще има детски празник с много игри и музикални забавления, специално за малчуганите.
Съпътстващата програма на базара включва също премиери на книгите „Лабиринт за романтични минотаври“ от Светлана Дичева и „Тя е тук“ от Елена Алексиева на издателство „Колибри“, „Пътища на духа“ от Румяна Николова и Николай Генов на „Хермес“, „Комиксът на съвременния екран“ от Радостина Нейкова на „Просвета“.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата