МУ– Варна с три награди

21 май, 2009 15:46 | Висше образование | Няма коментари

МУ– Варна с три награди

Медицински университет – Варна получи три отличия по време на церемонията на „Награди Варна“ на 22 май 2009 г.Награда в област “хуманитарни науки” за научен колектив с приноса на проф. д-р Анелия Клисарова, д.м.н. и маг. фарм. доц. Димитър Димитров, д.м., връчиха кметът на Варна Кирил Йорданов и председателят на Общински съвет Борислав Гуцанов. Тя бе получена от ректора на университета – проф. Клисарова.
Отличието е “за разработка на проект, акредитация и откриване на факултет по фармация към Медицински университет – като важен учебен, изследователски и организационно-методичен център във фармацевтичната наука, аптечната и дистрибуторската дейност за Варна и региона на Североизточна България”.
Индивидуална награда в област “хуманитарни науки” бе връчена на проф. д-р Красимир Иванов, д.м.н., изпълнителен директор на МБАЛ “Св. Марина” ЕАД и ръководител Катедра “Обща и оперативна хирургия, анестезиология и интензивно лечение” към Медицински университет – Варна. Отличието е “за въвеждане на комплекс от молекулни маркери, характеризиращи отделни етапи в онкогенезата на колоректалния рак”.
Адмирал Христо Контров, областен управител на Варненска област, връчи специална грамота и статуетка на цар Калоян на ректора на университета проф. Анелия Клисарова. Отличието е “за значителен принос в разширяване на специалностите, преподавани в Медицински университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” и за сбъдване на дългогодишната мечта да се открие нов факултет по фармация”.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата