Напливът към езикови гимназии се усилва

27 май, 2009 12:01 | Средно образование | Няма коментари

Напливът към езикови гимназии се усилва

И тази година най-трудно ще се влиза в математическите и езиковите гимназии. Това признават както експерти в бранша, така и родители. Напливът е най-голям към паралелките с изучаване на английски в комбинация с друг език – испански или немски.
Особено ожесточена е битката за елитните гимназии в София. Немската гимназия ще приеме 196 ученика в 7 паралелки, като момичетата и момчетата са поравно. В Първа английска класовете ще бъдат от по 28 ученика. По 2 паралелки ще се сформират за комбинирано изучаване на два езика – английски с немски, с испански, с френски и с руски. В испанската гимназия ще има три паралелки с интензивно изучаване на испански и английски. По един клас ще бъде разкрит за желаещи да учат испански и френски и испански с втори чужд език португалски.
Напливът е голям, както винаги, и към Френската гимназия. Там се очаква да бъдат приети 182 ученици – поравно момичета и момчета.
140 ученика ще приеме Софийската математическа гимназия. Те ще бъдат разпределени в 5 паралелки сизучаване на математика и информатика и интензивно обучение по английски език. Още 28 ученици ще бъдат приети в същия профил, но с изучаване на немски език.
В Националната природоматематическа гимназия ще бъдат приети 2 паралелки по 29 ученици с профил „Математика и информатика“ с изучаване съответно на английски и немски.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата