Тази година ще има повече двойки на матурите

26 май, 2009 17:49 | Средно образование | Няма коментари

Тази година ще има повече двойки на матурите

Тази година двойките на матурите ще са много повече, защото контролът е много по–сериозен, каза министърът на образованието и науката Даниел Вълчев на пресконференция. Междинните резултати от досега проверените матури показват по-нисък резултат от постигнатия миналата година с около 2 точки.
Тази година слабите оценки са малко над 5%. „Миналата година децата, които нямаха достатъчно добра подготовка, се бяха спрели на предметите история и философски цикъл. Тогава резултатите там не бяха никак добри. Опасявам се, че тази година, тези които по-малко са знаели, са се прехвърлили на география и икономика. Сега резултатите там не вървят добре, а близо половината са избрали география и икономика,” посочи Вълчев.
Критериите ще бъдат приложени стриктно. В момента има сигнали, които се проверяват по записите от камерите. Текстът по литература се проверява на ръка и към момента учителите продължават своята работа. По математика резултатите ще са по-лоши, каза Вълчев. „Ние търсим средно представяне на випуска и съответно при нужда коригираме скалата за оценяемост”, посочи Вълчев.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата