Художници от НБУ откриват изложба

9 май, 2009 16:40 | Афиш, Денят | Няма коментари

Художници от НБУ откриват изложба

Изложба живопис на студенти от Нов български университет ще бъде открита на 14 май от 18.00 часа в галерия „Средец” на Министерството на културата от зам.-министъра на културата Явор Милушев заедно с ректора на Нов български университет доц. Сергей Игнатов. Изложбата ще продължи до 19 май.
Реализирането на „Изложба живопис – студенти от Нов Български Университет – обучение и творческа индивидуалност” и издаването на каталог, илюстриран с учебно-творческите резултати, експонирани в нея заедно с описание на теоритична и практична методология в обучението по живопис, е цел и резултат на проекта „Живопис – обучение – учебно-творчески процес – методи – резултати” с организатор и ръководител – Ива Владимирова.
Каталогът на изложбата включва текст-описание на теоретична и практическа методология от педагогическата система на Ива Владимирова Владимирова, преподавател в НБУ, която публикува шест от своите методи на преподаване на предмета „Живопис”. Другата част от каталога е съставен изцяло от учебно-творчески резултати на студенти, изведени в учебните часове в периода от 2005/6 до 2008/2009 учебни години при същия преподавател.
За реализацията на проекта беше сформиран екип в състав Ива Владимирова и студентите – Димитър Данов, Ивайло Бонев, Александра Коцева и Деница Дешева, които осъществиха селекция на картините, заснемане и предпечатна подготовка.
Каталогът, в който са включени част от експонираните картини, ще бъде показан на изложбата, осъществена със съдействието на Министерството на културата и на Централния фонд за стратегическо развитие към НБУ.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата