ЮЗУ има обновено общежитие

20 май, 2009 01:33 | Висше образование | Няма коментари

ЮЗУ има обновено общежитие

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев официално откри обновеното студентско общежитие № 2 на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Ремонтът и обзавеждането му са извършени със средства, отпуснати от Министерството на образованието и науката. В общежитието, което е за 450 студенти, са инвестирани над 3 млн. лева.
По-късно министър Вълчев откри новопостроения блок „А“ от университетския спортен комплекс и направи първа копка за изграждането на нова спортна зала. Комплексът също се финансира от МОН и е с разгърната площ 4200 кв. В него при добри условия ще се подготвят кадри за обучението по физическо възпитание и кинезитерапия.
В новата спортна зала ще може да се играе волейбол, баскетбол, хандбал. Проектира се още една зала, предназначена за тежка атлетика, гимнастика, възстановителни процедури. Комплексът е свързан със студентския стадион и откритите спортни площадки зад учебния корпус на висшето училище.
Министър Даниел Вълчев се ангажира до края на годината да бъдат предоставени още 500 хил. лв. за изграждането на спортния комплекс.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата