УНСС отличи Франсис Гъри

11 юни, 2009 11:32 | Висше образование | 1 коментар

УНСС отличи Франсис Гъри

Проф. д-р Франсис Гъри, генерален директор на Световната организация по интелектуална собственост (СОИС) стана носител на почетното звание „доктор хонорис кауза на УНСС“. Това съобщиха от пресцентъра на УНСС.
Отличието му беше връчено от ректора на Университета за национално и световно стопанство проф. д-р Борислав Борисов на официална церемония.
Званието бе присъдено на генералния директор на СОИС от Академичния съвет за неговия значителен принос в развитието на университетското обучение по интелектуална собственост.
В академичното си слово проф. Гъри подчерта убедеността си в доброто сътрудничество с УНСС, който определи като водещ университет с единствения Център по интелектуална собственост в региона. Щастлив и горд съм да съм носител на най-почетното звание на тази академична общност, посочи той.
Проф. Франсис Гъри е роден в Австралия. Той е доктор по философия на университета Кембридж, Великобритания, и магистър по право на университета в Мелбърн, Австралия. От 1985 г. работи в Световната организация по интелектуална собственост, Женева, Швейцария, като от октомври 2008 г. е неин генерален директор. От 2001 г. досега проф. Гъри е гост-професор в Юридическия факултет на университета в Мелбърн, бил е вицепрезидент на Международната асоциация на институциите за търговски арбитраж, член на Съвета на настоятелите на Международното училище в Женева, член е на съветите и настоятелствата на Центъра за интелектуална собственост и информационно право на Юридическия факултет на Кеймбридж, на Австралийския институт за изследвания в областта на интелектуалната собственост, на специализирани списания в областта на интелектуалната собственост и авторските права в Индия, Германия, Великобритания.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Професор коментира на 15 юни, 2009 г., 08:55 ч.

    Много награждавани в тоя университет. Те повече средства за награди и тържества май имат отколкото за студентите си. Ако само погледнете уалите как сте – Боже мили!