Петкан Илиев ще бъде уволнен при доказана вина

26 юли, 2009 00:50 | Висше образование | Няма коментари

Петкан Илиев ще бъде уволнен при доказана вина

Главен асистент Петкан Илиев от катедра “ Икономикс“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще бъде дисциплинарно уволнен, ако се докаже вината.
В случай, че няма достатъчно събрани доказателства срещу него или съдът го оправдае, преподавателят по макроикономика ще бъде помолен доброволно да напусне академичната среда за уронване на престижа на УНСС, обеща проф. Борисов.
Няма данни и други преподаватели от УНСС да са въвлечени в престъпната схема. Ректорът на университета е научил от медиите за акцията на антимафиотите и в последствие е разбрал от бившия вътрешен министър Михаил Миков името на заловения преподавател.
Предстои органите на реда да запознаят ръководството на УНСС с подробности около случая.
До този момент не са получавани сигнали за корупционна дейност нито срещу гл. ас. Петкан Илиев, нито срещу някои от другите преподаватели в университета, съобщи проф. Борисов.
В анонимните анкети, оценяващи академичната работа на преподавателите в УНСС, които студентите попълват два пъти годишно едва 3-4% от тях посочват, че са чували за купуване нa изпити, но не и че са участвали в подобна дейност.
При ректора на университета са постъпвали само жалби от няколко преподаватели, в които се съобщава, че студенти са се явявали на изпити с подправени документи за самоличност.
Градският прокурор на София Николай Кокинов съобщи, че към момента не разполага с информация заловените да са действали на територията на други университети, но работата на прокуратурата продължава.
Цените на „услугите“ варирали между 500 и 4000 лева.
Vesti.bg

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата