Холандският университет Вагенинген отпусна 2 стипендии за българи

17 юли, 2009 12:52 | Висше образование, Денят, Стипендии | Няма коментари

Холандският университет Вагенинген отпусна 2 стипендии за българи

Холандският университет Вагенинген, известен с постиженията си в научните изследвания, отпусна две пълни стипендии за 2-годишни магистратури по водни технологии за българи.
Квотата е определена по програма за привличане на магистри от новоприсъединилите се страни-членки на ЕС в области, за които се очаква недостиг от експерти.
Средствата за обучение се осигуряват от университетите Вагенинген, Грьонинген и от холандската Вестус Академия. Те са предназначени за студенти, завършили специалности в областта на биотехнологиите, химическите технологии и сродни специалности. Сред изискванията към кандидатите са владеенето на английски език, което се удостоверява с успешно положен тест IELTS с резултат 6.0 и среден успех от следването към момента 4.20.
Двете стипендии са в размер по 18 000 евро всяка и покриват 2-годишната такса за обучение, всички разноски за живот и настаняване в напълно обзаведени общежития и за учебници. Заедно с това студентите получават гарантиран стаж по специалността и възможност за бърза реализация след приключване на обучението, както в Холандия, така и навсякъде по света поради възможността да се обучават под ръководството на Центъра за усъвършенстване на устойчивите водни технологии в Холандия.

Обучението е фокусирано върху разработване и дизайн на всички процеси, свързани с водата и нейната преработка. Основното предимство на програмата е мултидисциплинарният подход при използването на биотехнологии, химическо инженерство и технологии на разделянето. Целта на специализацията е да интегрира познания по няколко дисциплини на базата на физически, (микро) биологични, химични и електрохимични принципи. Студентите работят по казуси от реални научни проблеми, които могат да срещнат по-късно като професионалисти по проблемите с водата. Чрез мултидисциплинарното обучение студентите се справят успешно с разработването на нови технологии. При записването си те избират основна специалност биотехнологии или химическо инженерство към университета Вагенинген и допълнително получават специализация по водни технологии.

Повече информация за стипендиите и начина на кандидатстване може да бъде намерена на адрес http://www.world-education.eu или при координатора на стипендиите за България към проект Световно Образование
Ана Автова ana@integral.bg, тел: 02 80 50 600.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата