Министър Фандъкова участва в първи парламентарен контрол

28 август, 2009 12:31 | Средно образование | Няма коментари

Министър Фандъкова участва в първи парламентарен контрол

Министър Йорданка Фандъкова участва в първия за това правителство парламентарен контрол и отговори на депутатски въпроси.

„Национална програма по приложение на документите на Съвета на Европа относно образованието няма“. Това заяви тя в отговор на въпрос от депутата от Синята коалиция Лъчезар Тошев. „Новото министерство на образованието определя до сега взетите мерки, като недостатъчни. Бъдещата политика на МОМН ще бъде насочена към отделяне на специално внимание на образованието по демократично гражданство. Образованието трябва не само да даде знания на учениците, а и да ги формира като граждани на Европа”, каза Фандъкова. По думите й, на българските деца им липсват практически умения, които не са предмет на никоя дисциплина.
„Като основни дейности сме заложили на създаване на база данни на световните образователни стандарти, фокусиране на учебния процес към интересите на съвременния млад човек, изготвяне на стратегия за цялостно въвеждане на гражданското образование на ниво знание и умение. Нашата амбиция е да засилим гражданската мисия на образованието”, каза министърът на образованието.

Източник: Агенция Фокус

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата