МОМН ще предложи нов Закон за образованието

26 август, 2009 15:10 | Висше образование, Денят, Средно образование | 1 коментар

МОМН ще предложи нов Закон за образованието

Министерство на образованието смята да предложи на вниманието на парламента актуализирана програма за училищно възпитание и предучилищното възпитание, нов Закон за образованието, както и промени в Закона за висшето образование и науката. Това каза министърът на образованието и науката Йорданка Фандъкова, която представи екипа си от заместник-министри на членовете на Комисията по образование, младежта и науката към 41-ото НС, предаде  Агенция „Фокус” .
Министър Фандъкова посочи, че фокусът на управленската програма ще са децата и младите хора и създаването на среда и възможност те да се развиват. Освен тримата заместник-министри, министър Фандъкова представи двама политически съветника – психолога Иван Игов по въпросите за възпитание на децата и съветник по въпросите на науката ст.н.с. Костадин Костадинов. Веселин Методиев посочи, че от гледна точка на философията и управлението, което министър Фандъкова ще реализира, то преминава под знака на приемствеността.
Министър Фандъкова посочи, че за правителството образованието е приоритет и това се доказва от факта, че в сферата на образованието са осигурени паричните средства за спокойното начало, както на учебната, така и на академичната учебна година.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Silvy коментира на 26 август, 2009 г., 17:15 ч.

    Не съм много сигурна дали има нужда от нов закон за образованието. По-скоро да се промени малко стария, където е нужно.