Спряха продажбата на опасни дрехи за ученици

23 септември, 2009 22:39 | Средно образование | Няма коментари

Спряха продажбата на опасни дрехи за ученици

Три модела опасни за децата анцузи спряха от продажба инспекторите от Комисията за защита на потребителите. Това съобщи ръководителят на институцията Дамян Лазаров след проверки, започнали след началото на учебната година.
Дрехите бяха открити в магазин в столицата. Спортните комплекти са в две части – горнище и панталон. Опасността е в наличието на връзки в долната част на блузката и на панталона, които могат да се закачат на катерушки, колелета и брави на врати и това да доведе до нараняване.
В рамките на акцията са извършени и няколко проверки по жалби и сигнали на потребители. При една от инспекциите, състояла се в детски магазин в София, са взети проби от тъмносин детски панталон, за който майка на момченце е сигнализирала, че оцветява бельото на сина є. При проверка в магазин във Варна по друг сигнал са открити два модела детски обувки – от текстил и от кожа, в чиито опаковки са поставени дехидратиращи пликчета. Оплакването гласи, че обувките излъчват силна неприятна миризма.

В Благоевград е установена продажбата на два вида диадеми, които нямат документи за изпитание в лаборатория за това безопасни ли са вътрешните им ръбове. При обхождането на магазини с детски стоки инспектори в Русе иззеха детска количка със зимен и летен кош, за която има съмнение, че може да бъде опасна и ще бъде подложена на тестове.
Вестник „Монитор“

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата