Училищните ремонти приключват на 10-и септември

1 септември, 2009 09:09 | Средно образование | Няма коментари

Училищните ремонти приключват на 10-и септември

Всички ремонти на училища ще приключат до 10-и септември. Това съобщи министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова пред БНТ. 13 600 000 лв. е отделило министерството за тази цел. „Повече от 20-30 години в почти всички сгради не бяха правени ремонти. Буквално в последните години започнаха такива. Базата на места е изключително зле, по-добре е да се извършат по-големи ремонти”, посочи министър Фаандъкова.
Според нея Фандъкова процесът на закриване на училища трябва да върви към своя край. Съкращения ще се извършват само в зависимост от броя на учениците в съответното училище.
„Всички наши усилия през този месец, откакто работи нашият екип в министерството, работи за успешното стартиране на учебната година. Средствата за образование бяха гарантирани от правителството и то в дългосрочен план. Надявам се, че вече училищата усещат спокойствие“, посочи просветният министър.
„Единственото нещо, което си позволихме, това е да разгледаме възможността да обединим външното оценяване с приема след седми клас, тъй като външното оценяване тази година ще бъде проведено вече и за учениците в седми клас и тогава те биха били подложени на два изпита, които са със сравнително еднакво съдържание“, каза още Фандъкова.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата