Politecnico di Milano привлича още студенти от България

9 октомври, 2009 12:37 | Висше образование | 1 коментар

Politecnico di Milano привлича още студенти от България

Най-големият технически университет в Италия и водеща школа по архитектура, инженерни науки и индустриален дизайн в Европа продължава своята кампания за набиране на талантливи български студенти, като им предлага атрактивни финансови пакети и нови специалности за магистратури на английски език.

След големия интерес, който предизвикаха семинарите на Politecnico di Milano през февруари, елитния университет с близо 150 годишна история, сред чиито възпитаници се нареждат Джан Франко ФЕРЕ, Енрико Форланини и Джовани ПИРЕЛИ организира нови представяния в България съвместно с представителите си от агенция „Скай Лайнс”. Този път сътрудника по международен маркетинг на ВУЗ-а, г-жа Симона Горголионе, ще представи новите специалности на набиращите все по-голяма популярност магистратури на английски език и ще отдели специално внимание на пакетите за финансова помощ. Презентациите ще се състоят на 12 октомври от 18:00 часа в хотел „Голдън Тюлип” във Варна и на 14 октомври от 18:00 часа в Американския университет в студентски град в София.

За академичната 2009-2010 година университета, който е класиран в топ 15 на световната класация за технически университети на вестник Times, предлага следните магистратури на английски език: Архитектура, Архитектурен дизайн, Архитектурно инженерство, Градско планиране, Строително, Механо, Компютърно и Софтуерно инженерство, Автоматика, Ландшафтно планиране и Еко инженерство и Мениджмънт, икономика и индустриално инженерство.

Редовните такси за университета се оформят въз основа на семейните доходи и варират между
? 800 и ? 3300 което прави университета много атрактивен вариант за получаване на качествено европейско образование. На българските студенти се дава възможността да кандидатстват за стипендия, която покрива както таксата за обучение, така и разходите по настаняване. Всяка година се отпускат общо 100 такива стипендии, като определящите критерии за успех са академичния резултат от бакалавърската степен, резултат от TOEFL/IELTS, препоръки, мотивационно писмо и стаж в областта.

Още една възможност за спечелване на пълна стипендия, който университета предлага е чрез образователната програма Alta Scuola Politecnica (ASP). Това е един съвместен проект на Politecnico di Milano и Politecnico di Torino и представлява училище за млади таланти. Всяка година на 150 студенти, които са приети първа година в някоя от магистърските програми и се отличават с уникални заложби се предлага да се включат в ASP. Обучението се провежда паралелно с 2-годишната магистратура и на избраните щастливци изцяло се покрива таксата за обучение в магистърската програма, в ASP и тази за настаняване.

След като завършат университета пред студентите стои реалната перспектива да станат отлични инженери, архитекти и индустриални дизайнери. За това допринася отличния преподавателски колектив, сред които е лауреата на Нобеловата награда за химия от 1963г. Джулио НАТА. Последните изследвания на Politecnico di Milano сочат, че в 75% от случаите студентите успяват да се реализират професионално до шест месеца след дипломирането си.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Todorova коментира на 13 октомври, 2009 г., 11:15 ч.

    Италианските вузове май не са особено популярни у нас. Дали наистинаса добри, някой има ли лични впечатления?