Започват състезанията по правилно писане

20 ноември, 2009 17:47 | Бъди грамотен | 5 коментара

Започват състезанията по правилно писане

Образователният портал Академика БГ продължава инициативата за добро владеене на българския книжовен език под мотото „Бъди грамотен“. Първото състезание по правилно писане ще се проведе на 22-и ноември, неделя, от 11 ч. в БТА. Наградите са осигурени от издателствата „Анубис“ и Булвест 2000″, които са основни партньори на Академика БГ в кампанията.
В състезанието ще участват 19 ученици – 8 от шести и 11 от седми клас на ЧОУ „Петър Берон“.  Преподавател по български език и литература на учениците от шести клас е г-жа Стефка Чалъкова, а на седмокласниците – г-жа Рени Стоичкова.
Знанията на участниците ще бъдат проверени чрез тест, съобразен с преподавания учебен материал.
Каним медиите в 11,30 ч. , когато ще бъдат обявени резултатите и победителите ще получат награди. Нека заедно поощрим доброто владеене на българския книжовен език.
Припомняме, че първата проява от кампанията „Бъди грамотен“ беше дискусия за обучението по български език и литература. На нея бяха изразени мнения и предложения за подобряване както на учебните програми и планове, така и в системата на преподаване. В дискусията участваха учители по български език и литература, директори на училища и университетски преподаватели.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

 1. Ради Чухлев коментира на 22 ноември, 2009 г., 15:31 ч.

  Всякаква форма на стимулиране е добре дошла за децата. Те искат динамика, интрига, загадка, за да се събуди въображението им, да импулсира порива им, да направи, в крайна сметка, училището им НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО място в живота им. Нашите концепции (на възрастните) са ВРЕДНИ, базирайки се ЕДИНСТВЕНО на общоприетите норми и правила, и игнорирайки потребностите на децата. В общи линии, това, което се извършва в образователната ни система днес, е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. И тъй като тези, от които зависи, НИКОГА не са носили отговорност, така продължава и ДНЕС.

 2. Катинова коментира на 22 ноември, 2009 г., 18:38 ч.

  Може ли да публикувате теста по български език, който се е провел в кампанията „Бъди грамотен“
  Благодаря предварително.

 3. Матеева коментира на 23 ноември, 2009 г., 13:59 ч.

  И аз бих искала да видя теста. Моля, пбуликувайте го.

 4. Томова коментира на 23 ноември, 2009 г., 16:41 ч.

  Проявявам интерес към теста ирегламента на състезанието!

 5. Бивш митистър на образованието коментира на 2 декември, 2009 г., 13:52 ч.

  Айде, наслука и късмет на участниците!