Вземаме висше в Холандия само за година

25 януари, 2010 09:41 | Висше образование | Няма коментари

Вземаме висше в Холандия само за година

Само за 1 година следване в чужбина наши студенти вземат чуждестранна диплома за бакалавър. Тази възможност дава холандския университет Saxion, стана ясно вчера при представяне на инициативата „Дни на холандското образование в България“ под патронажа на посланика на Кралство Холандия у нас Карел ван Кестерен.

Университетът Saxion позволява на студенти в 3-ти курс бакалавър у нас да се прехвърлят само за последната година в страната на лалетата и да вземат чуждестранен китап.

Висшето училище Windesheim пък разпределя студентите в малки групи от по 25 души. Това е модерна образователна концепция, а целта е учащите постоянно да общуват с професорите, обясниха организаторите.

Цяло околосветско пътешествие са подготвили в бакалавърската програма на холандския ВУЗ Stenden. При обучението там са включени практики и стажове в Тайланд, Индонезия, Южна Африка и Катар.

През тази година таксата за обучение за бакалавърските специалности е 1672 евро. За покриването на тази такса българските кандидат-студенти могат да вземат заем от Холандия, каза посланикът Карел ван Кестерен.

Кредити се отпускат за младежи под 30 години, приети във ВУЗ, и готови да работят по 8 часа седмично.

Близо 1500 са програмите, в които лекции се водят на английски език и са отворени за чужденци. Според Карел ван Кестерен едно от най-големите предимства на холандското образование е възможността за стажове във фирми по време на следването.
Вестник „Монитор“, 26.01.2010 г.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата