Apple поиска забрана за внос на Nokia в САЩ

22 януари, 2010 12:32 | Технологии | Няма коментари

Apple поиска забрана за внос на Nokia в САЩ

Apple поиска забрана за внос на Nokia в САЩ.
Щатската компания отговори на искането, което Nokia бе отправила към International Trade Commission (ITC), съобщава IDG.BG.
Финландската компания пожела забрана за внос на  iPhone на Apple, IPod и продукти MacBook.
От своя страна Apple поиска същото за телефоните на Nokia.
Исканията са отправени към Международната търговска комисия (International Trade Commission). Това е правителствена агенция в САЩ, чиято задача е да защитава щатския пазар от нелоялни търговски практики. Искането се появи на сайта на агенцията без допълнителни подробности.

News.bg

Както е известно войната между двете фирми започна когато Nokia заведе дело срещу Apple за нарушаване на патенти. Като ответна реакция след това Apple заведе контрадело за нарушаване на патенти пък от страна на Nokia.

„Apple се опитва да получи безплатно возене на гърба на нововъведенията на Nokia“, каза през октомври 2009 г. (когато Nokia заведе дело срещу Apple) Илка Ранасто, вицепрезидент по правната и интелектуална собственост на Nokia.

„Другите компании трябва да ни конкурират, като изобретяват свои собствени технологии, а не като крадат нашите“, заяви от своя страна главният юридически съветник и старши вицепрезидент на Apple Брус Сеуел, когато компанията заведе контраделото.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата