В УНСС се проведе предварителен изпит

7 март, 2010 20:01 | Висше образование | Няма коментари

В УНСС се проведе предварителен изпит

В Университета за национално и световно стопанство (УНСС) днес се проведе предварителен единен приемен изпит по математика, на който се явиха 1725 кандидат-студенти.

Това съобщиха от пресцентъра на учебното заведение. Оценките ще бъдат обявени утре в сайта на УНСС, на листинги, разлепени в сградата на университета, или чрез SMS до кандидат-студентите, пожелали това.
Следващите изпити са: по български език и литература – на 14 март, по география на България – на 21 март, и по история на България – на 28 март.
До 7 април ще се приемат документи за втората предварителна сесия по единен приемен изпит (ЕПИ). Първият е по математика – на 11 април, следват: по български език и литература – на 18 април, по история на България и по икономика – на 25 април, по география на България – на 2 май.
За първи път през тази година УНСС въвежда електронен единен приемен изпит (ЕлЕПИ), който ще бъде през юни.
И през тази година в УНСС се приемат документите само на кандидат-студенти, които отговарят на условието да имат минимален бал от осем единици, образуван като сума от оценките им от матурите: по български език и литература и по математика или по български език и литература и по история.
През учебната 2010/2011 година ще бъдат приети 3565 студенти, 150 от които с дистанционна форма на обучение.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата