Тестове по химия за 7 клас

31 март, 2010 10:17 | Висше образование, Помагала | Няма коментари

Тестове по химия за 7 клас

Академика БГ представя поредицата от нови издания за външно оценяване след 7. Клас на “Булвест 2000? и “Анубис”. Издателствата са сред първите спонсори на Националната кампания “Бъди грамотен”.

Химия и опазване на околната среда.

Подготовка за външно оценяване 7. клас

Тестови задачи

Автори: Георги Нейков, Свобода Бенева, Лени Николова, Лилия Овчарова-Кирилова, Маргарита Йотова

Сборникът е предназначен за подготовка на седмокласниците за външно оценяване. Обхванато е най-същественото от учебното съдържание по химия и опазване на околната среда, предвидено за изучаване по учебната програма, одобрена от Министерството на образованието, младежта и науката.

В сборника са включени 10 теста с по 15 задачи, всяка с по четири отговора, един от които е верен. Особено внимание заслужават задачите, в които се изисква да се приложат конкретни знания за химичната символика и терминология, за свойствата и приложението на изучените метали и неметали, оксиди и хидроксиди, за периодичния закон и периодичната система, за свойствата на химичните елементи в зависимост от мястото им в периодичната система.

+В края на сборника са дадени отговорите на тестовите задачи, което дава възможност за самопроверка и самооценка, за откриване на пропуските в знанията и за бързото им отстраняване.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата