Наш образователен проект е отличен на VII Европейски форум на учителите-новатори

31 март, 2010 11:55 | Средно образование, Технологии | Няма коментари

Наш образователен проект е отличен на VII Европейски форум на учителите-новатори

Проектът „Нашите първи стъпки в интернет” на Десислава Миленкова, учител в 137 СОУ, и Румяна Неминска, учител в 97 СОУ, получи високо признание на Европейския форум на учители – новатори, който се проведе 23-25 март в Берлин. Разработката е за електронно обучение на ученици от началния курс.

В тазгодишното състезание участваха 92 проекта от 39 държави в Европа. Престижният форум предоставя възможност на преподаватели от стария континент да обменят опит с колеги, приемайки предизвикателството да водят обучението чрез използване на информационни и комуникационни технологии.

Европейският форум за новаторско образование е част от програмата „Партньори в познанието” на Майкрософт, която цели да промени начина, по който информационните технологии се използват в образованието.  След като обучи български учители в рамките на проекта, Майкрософт им предостави специална платформа, върху която да направят своя продукт.

Използвана е и софтуерна програма „Енвижън”, разработена за целите на началното и основното образование от студенти от Технически университет – София.

Министерството на образованието, младежта и науката предостави лаптоп и мултимедия на двете училища, в които се реализира проектът.

Нашите участници ще представят страната ни на световния форум през м. ноември 2010 г. в Кейптаун, ЮАР.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата