Кметът на Димитровград поздрави първенците в "Бъди грамотен"

21 април, 2010 21:34 | Бъди грамотен | 1 коментар

Кметът на Димитровград поздрави първенците в "Бъди грамотен"

Кметът на Димитровград г-н Стефан Димитров поздрави децата, които се представиха отлично в състезанието по правилно писане. Те получиха своите награди на специална церемония, която се проведе в ОУ „Пенчо Славейков“.
„Спонсорите заслужават похвала и благодарност от наша страна, защото инициативата наистина е полезна. Подкрепям кампанията и се радвам, че децата представиха Димитровград толкова добре“, каза кметът в своето приветствие.
Основен партньор на „Бъди грамотен“ е М-Тел. Спонсори са издателствата „Анубис“, „Булвест 2000“ и „Фют“.
Кампанията „Бъди грамотен“ бе подета в Димитровград от ОУ „Пенчо Славейков“ с директор г-жа Снежана Ангелова. Преподавателите по български език и литература съдействаха училището да стане домакин на общинско състезание. В него участваха деца от 2 до 7 клас. Освен от ОУ „Пенчо Славейков“ се включиха ученици от ОУ „Алеко Константинов“, СОУ „Любен Каравелов“ и ПМГ „Иван Вазов“.
Второкласниците бяха най-много – 41,третокрасниците – 33, четвъртокласниците – 37. От петите класове на теста се явиха 29 деца, от шестите – 27. Седмокласниците бяха 28. Класираните на първи, втори и трети места – общо 84 деца – бяха наградени.
С поздравление към победителите се обърна г-жа Нели Дялкова, старши експерт в РИО – Хасково. Тя връчи и част от наградите. Останалите отличени получиха своите грамоти и награди от г-жа Ангелова и г-жа Гечева, управител на образователния портал Академика БГ, който организира кампанията „Бъди грамотен“.
Домакините от ОУ „Пенчо Славейков“ са горди със стогодишнината от създаването на училището, която честват идната седмица. В програмата са предвидени много прояви, организирани от педагогическия екип.
Основното тържество ще бъде уважено от президента на републиката Георги Първанов.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. сваровски коментира на 9 май, 2010 г., 23:51 ч.

    Естествено ,че децата са повод за гордост. Но дали кметчето Стефан Димитров е повод за такава.Споделял е ,че НЕ обича да чете.Чудя се дали книгите които е прочел през целия си живот се броят поне на няколко от пръстите на едната му ръка??? :)
    Ако човек си направи усилието да го послуша известно време, все повече ще се убеждава в празнословието и нищонеказването му. Логично е да е в резултат на НЕчетенето . Чети кмете , защото глупостта на неукия рано или късно изплува на повърхността.Този мандат ще ти бъде първи и последен !