701 кандидат-студенти се явяват на изпит във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”

25 април, 2010 17:39 | Висше образование | Няма коментари

701 кандидат-студенти се явяват на изпит във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”

701 кандидат-студенти се явяват на предварителен изпит днес във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”. Това заяви за радио „Фокус” – Велико Търново Таня Николова, връзки с обществеността в учебното заведение. 630 от тях са се явили на Тест по география на България, който е започнал в 6.30 часа тази сутрин. Стефани Василева от Пазарджик е изтеглила втори вариант от четири подготвени, информира Таня Николова. Изпитът се състои от три компонента и е с продължителност 4 часа. Първата част от Теста по география на България е проверка на географската грамотност, втората е проверка на знанията чрез изпълнение на практически задачи, а третата се състои в умението да се изгражда географски текст (текст разсъждение). Темата, която се е паднала за третия компонент е „Демографски проблеми и демографска политика в България” и е изтеглена от Тодор Калоянов от Сливен.
Днес във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” се провежда и изпит Тема по география на България. Участие са заявили 39 души. Кандидат студентите са имали право да избират между две теми „География на енергетиката в България” и „География на производството на зърнени и технически култури в България”.
Тест по информатика и информационни технологии също се провежда днес във университета. Участие за него са заявили 32 души.
Галина ПАПАЗОВА, Агенция „Фокус“

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата