Съвместна магистърска програма между УНСС и Нотингам Трент

27 юли, 2010 15:03 | Висше образование | 1 коментар

Съвместна магистърска програма между УНСС и Нотингам Трент

Съвместната магистърска програма по „Европейски бизнес и финанси” между УНСС и университета „Нотингам Трент „- Великобритания се провежда за четвърта поредна година. Основните теми в нея са европейският бизнес и финанси на оперативно и на стратегическо ниво. Програмата е с две години срок на обучение.

Семестриалните такси за магистърската програма в УНСС са по 1800 лв., а в университета „Нотингам Трент“ – Великобритания – 1950 паунда или 4450 лева. Изискванията към кандидатите са да имат бакалавърска или магистърска степен по специалност от професионалните направления “Икономика” или “Администрация и управление” и да владеят английски език писмено и говоримо.
През първата академична година обучението се осъществява в УНСС – София. През този период студентите изучават дисциплини, които са свързани с функционирането на бизнеса – финанси, управление на човешките ресурси и маркетинг. През първия семестър на втората академична година обучението се провежда в университета „Нотингам Трент“ съгласно неговия утвърден учебен план. Студентите имат възможност да се обучават по дисциплини, свързани  с функционирането на бизнеса на стратегическо ниво. През втория семестър на втората учебна година студентите осъществяват преддипломен стаж и магистърска теза.
Завършилите програмата ще получат дипломи за придобита образователно-квалификационна степен “магистър” от УНСС и от университета „Нотингам Трент“. Обучението е равносилно на такова в магистърска степен във Великобритания.

Анастасия Станишева

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Бенджи коментира на 28 юли, 2010 г., 11:54 ч.

    Уеуеуеуе. Ма те голяма работа били тези в УНСС