Бум на американци и западноевропейци в АУБ

20 август, 2010 13:42 | Висше образование | Няма коментари

Бум на американци и западноевропейци в АУБ

Американският университет в България отбелязва най-многобройния си прием на американци и западноевропейци в историята си. 2/3 от пристигащите студенти са чуждестранни и идват от страни като Русия, Украйна, Албания, Македония, Молдова, Испания, Германия, Словакия, Канада, САЩ.

Над 310 студенти от 33 държави ще бъдат в Благоевград през уикенда. Те ще се обучават в АУБ под ръководството на международни преподаватели в модерния университетски комплекс.
60 от тях са студенти, възползващи се от програми за обмен или прехвърлили се от други университети. 32-ма са американските студенти, които са предпочели АУБ, за да получат международен опит.

Възпитаник на Харвард е сред новите преподаватели на Американския университет в България. Кристофър Пиранио е от САЩ и ще преподава „Политически науки”. Сънародничката му Патриша Лубо, завършила престижния Колумбийския университет от Бръшляновата лига, ще се присъедини към академично направление „Бизнес администрация”. Останалите 10 нови преподаватели са от България, Великобритания, САЩ и Турция.

От 23 до 29 август в университета ще се проведе Седмица за ориентация на новите студенти, през която те се опознават, посещават административните офиси, новата библиотека „Паница”, спортните съоръжения и компютърните зали. Колегите от по-горни курсове показват на новодошлите най-интересните места в Благоевград. На първокурсниците ще бъде предоставена и възможността да се регистрират за избраните от тях учебни курсове. Новата академична година за студентите от Американския университет в България ще започне на 30 август 2010г.

Ралица Русинова

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата