Малък частен колеж беше обявен за ВУЗ номер едно в САЩ

13 август, 2010 08:51 | Висше образование | Няма коментари

Малък частен колеж беше обявен за ВУЗ номер едно в САЩ

Малък частен колеж в щата Масачузетс оглави класацията на сп. „Форбс“ на най-добрите висши учебни заведения в САЩ, побеждавайки елитни членове на „Бръшляновата лига“ като Харвард и Йейл, съобщи „Ройтерс“, цитирана от БТА.

С едва 2200 студенти „Уилямс колидж“ изпревари „Принстън“ и „Амхърст“, които се наредиха съответно на второ и трето място. Челната петица се допълва от Военната академия на САЩ „Уестпойнт“ и Масачузетския технологичен институт. Харвардският университет зае осмо място, а „Йейл“ едва се класира в челната десетка.

„Форбс“ и Центърът за достъпност и продуктивност на висшите учебни заведения във Вашингтон формулираха третата поредна класация, отчитайки таксите за обучение, заплатите на възпитаниците на колежите и опита, който натрупват студентите.

„Колежите, които не заробват студентите с големи дългове, както и тези, в които курсовете са по-малки, като цяло се класират по-напред“, коментира Дейвид Юълт, редактор във „Форбс“.
Най-високо класиралият се държавен университет е Вирджинският – на 44-о място. Има някои чудесни държавни университети, но частните училища обикновено се представят много добре в класациите“, коментира Юълт.

В класацията са включени едва 9% от общо около 6600 акредитирани висши училища в САЩ. Пълният списък е достъпен на адрес: http://forbes.vom/colleges.

Econ.bg

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата