Млади учени се събират във Френска Гвиана

16 август, 2010 12:40 | Денят, Пътешествия, Средно образование | Няма коментари

Млади учени се събират във Френска Гвиана

Нов проект, който има за цел да изследва връзките между космоса и европейската култура, ще събере млади участници от Френска Гвиана, България, Франция, Испания и Обединеното кралство. Ще бъдат анализирани междукултурни и интердисциплинарни аспекти на европейското сътрудничество, когато става дума за технологии в космоса.

24 участници ще се срещнат с професионалисти от Европейския космодрум в Куру и ще се запознаят със съораженията в базата. Ще се изследва влиянието на дейностите, извършвани в космическия център върху околната среда.

Цел на проекта е да обедини млади хора с различен социален статус и вероизповедание, които имат интерес към изследване на космоса. Всеки участник ще трябва да направи доклад за европейското сътрудничество в технологично отношение, за важността от междукултурно разбирателство и за ползите от космическите изследвания за всекидневието ни.

Международният обмен ще се проведе от 7 до 17 септември 2010 година. Желаещите могат да заявят участие на e-mail: info@tsiolkovsky.net

Десислава Пътева

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата