Повечето новоприети студенти в САЩ не пишат с ръкописни букви

18 август, 2010 12:11 | Висше образование | Няма коментари

Повечето новоприети студенти в САЩ не пишат с ръкописни букви

Повечето новоприети студенти в САЩ не пишат с ръкописни букви, смятат имейлите за твърде бавни и знаят за Джон Макенроу единствено от рекламите по телевизията. Такъв е обобщеният портрет на бъдещия випуск 2014, съставен от двама университетски преподаватели, съобщи Франс прес. За тези младежи Чехословакия никога не е съществувала, Фърги не е Сара –  херцогинята на Йорк, а по-скоро певицата звезда от група „Black eyed piece“, Клинт Истууд е най-вече режисьор, а не актьорът, изиграл „Мръсния Хари“. Те не знаят, че Уди Алън е имал и други съпруги освен Сун-И Превин. Не знаят дори, че ако погледнеш с въпросителен вид китката на ръката си, значи питаш колко е часът, отбелязват авторите на изследването.

Преподавателят по литература Том Макбрайд и Рон Найф, бивш пресаташе в университет, съставят подобен „портрет на поколението“ всяка година от 1998 г. насам. Освен че разпитват студенти, те използват и материали от редица печатни издания. Според двамата, родените през 1980 г. студенти знаят името на един-единствен папа – Йоан Павел Втори, заемал Светия престол от 1978 до смъртта си през 2008 г.

Студентите от випуск 2006, родени през 1984 г., не знаели за апартейда в Южна Африка, а за випуск 2007 словосъчетанието „Banana republic“ означавало не бананова република, а само едноименната американска верига магазини за облекло. Малцина от випуск 2009 знаели как да си вържат вратовръзката, а повечето нямали представа, че Иран и Ирак са водели войни.

Тазгодишните абсолвенти пък смятали, че Германия никога не е била разделена, в Олимпийските игри винаги са участвали професионални спортисти, а в самолетите открай време е било забранено да се пуши.

vesti.bg

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата