Раници на колела

27 август, 2010 15:09 | Средно образование | Няма коментари

Раници на колела

Раници на колела ще радват първокласниците тази година. Ученическите чанти с екстри са хит на пазара. Цените им са между 70 и 120 лева. Освен колелца и дълги дръжки като куфари за пътуване, те са с анатомичен гръб, дъждобран в капака, твърдо дъно, светлоотразители и са изработени от непромокаем плат. Въпреки кризата и липсата на пари родителите не пестели и ги купували.

Иначе китайски ранички на борсата за ученически пособия могат да се намерят и по 9 лева. Самите търговци обаче не ги препоръчват, защото са некачествени. Повечето ученици предпочитат чантите, които се носят през рамо, защото това е модата през последните години. Цената им се движи от 10 до 60 лв. в зависимост от модела и марката на чантата. Този модел е по-подходящ за гимназистите, които по правило не носят много учебници и тетрадки.

Момичетата от горния курс дори минават само с дамска чанта, която обикновено съдържа само червило, спирала за очи, портмоне и мобилен телефон. Ако решат да носят помагала за училище, обикновено ги слагат в найлонова торбичка, което е доста икономично за родителите. Зависи, разбира се, какъв модел дамска чанта си избере дъщеря им.

Младите господа в девети – десети клас обикновено минават с няколко сгънати листа в задния джоб на панталона, което доста облекчава семейния бюджет откъм харчовете за ученическа чанта. Много от учениците в горния курс, които все пак носят чанти, предпочитат моделите, които са подходящи и за лаптоп. Цените на подобни модели варират от 25 до над 200 лв.

В. „Стандарт”, 27.08. 2010 г.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата