Расте броят на българчета, обучаващи се в частни училища във Великобритания

26 август, 2010 12:41 | Висше образование, Средно образование | 3 коментара

Расте броят на българчета, обучаващи се в частни училища във Великобритания

Расте броят на българските деца, които се обучават в частни елитни училища във Великобритания. Това каза Любомир Кючуков, посланик на България в Лондон.

„Докато българските студенти следват главно в държавните, публичните висши учебни заведения, то когато говорим за ученици, те основно се изпращат в частни елитни училища”, казва още българският посланик.
По думите му, ако можем да говорим за увеличение на българите във Великобритания след 2007 г. и приемането на България за член на ЕС, това е главно в сферата на образованието. „Не говоря за последната година, когато икономическата криза доста размести тези показатели. Но през всичките години единствено българските студенти реално от всички други български граждани, се увеличаха като брой. Това е свързано, естествено, с по-добрите условия, основно финансови, които влизането на България в ЕС позволява. Цената за обучение на български студенти падна рязко, няколко пъти. Те се представят много добре. Български студенти има във всички най-престижни университет. Те не създават проблеми на британската образователна система, нито с поведението си, нито с успеваемостта си”, каза българският посланик.

Агенция „Фокус“

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. emca kiparska коментира на 18 ноември, 2010 г., 11:56 ч.

    Много загрижен да симулира активностл Нали този беше главният виновник за опорочаването зад граница на изборите за Народно събрание през 2009 г. И какво се случи, замина посланик във Великобритания.

  2. emca kiparska коментира на 18 ноември, 2010 г., 11:56 ч.

    Много загрижен да симулира активност. Нали този беше главният виновник за опорочаването зад граница на изборите за Народно събрание през 2009 г. И какво се случи, замина посланик във Великобритания.

  3. emca kiparska коментира на 18 ноември, 2010 г., 11:57 ч.

    Много загрижен,за да симулира активност. Нали този беше главният виновник за опорочаването зад граница на изборите за Народно събрание през 2009 г. И какво се случи, замина посланик във Великобритания.