Харвардски възпитаници помагат на българчета в неравностойно положение

24 август, 2010 12:28 | Висше образование, Денят | Няма коментари

Харвардски възпитаници помагат на българчета в неравностойно положение

Младежи в неравностойно положение от цялата страна ще се обучават на практични и технологични умения за самостоятелен живот и професионално развитие, съобщава Агенция „Фокус”. Опитът ще им бъде предаден от чуждестранни и български доброволци. Това ще се случи по време на четвъртото издание на лятна академия „Стъпка за България 2010”, организиранa от “Фондация Стъпка за България”.

Инициативата е на български студенти в Харвардския университет. Харвардските възпитаници доброволно обучават младежите на английски език, работа с компютър и практични умения за намиране на подходяща работа. Програмата включва и кариерно планиране и развитие на предприемачески умения у младежите.

Продължителността на лятната академия за деца в неравностойно положение е две седмици – до 4 септември. Занятията ще се състоят в учебно-почивна база край Варна. В проекта участват 40 младежи от 6 дома в страната. Техни преподаватели са над 20 доброволци на възраст от 17 до 30 години от България, Великобритания, САЩ, Норвегия и Полша.

Фокусът тази година е поставен върху разработването на ученически бизнес планове, в които младежите ще работят в екипи, за да сътворят свои проекти на конкурентен принцип. Най-добрите предложения ще получат съответния бюджет за изпълнение.
Участниците в академията ще представят резултатите от своята работа на 2 септември на официална заключителна вечер. Събитието ще бъде отворено за външни гости.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата