Игнатов награди младежи

27 януари, 2011 18:47 | Денят | Няма коментари

Игнатов награди младежи

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов участва в официалното стартиране на „Международна награда за млади хора в България”. Събитието се състоя в резиденцията на Британския посланик в България, Н. Пр. Стийв Уилиамс, който също взе участие в награждаването.

Министър Игнатов приветства присъстващите на събитието. „За нас грижата за младите хора е най-важната национална кауза, за да осигурим европейско развитие на България. Министерството на образованието, младежта и науката предприе активни действия и разработи Национална стратегия за младежта, представяйки цялостна, устойчива и дългосрочна визия за развитието на младите хора в България”, заяви министърът. Той връчи награда на Велика Янкова за бронзовото ниво на отличието.

„Международна награда за млади хора в България” е програма за личностно развитие за млади хора на възраст между 14 и 25 години и стимулира индивидуални цели, които трябва да се постигнат за определен период. Програмата работи в 132 страни по света и обхваща над 7 милиона младежи, а участието в нея е на доброволен принцип. В България пилотно програмата стартира през 2009 г. и включва шест града, като целта й е да обхване цялата страна.

МОМН

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата