Нищят дипломите на Международния славянски институт

15 март, 2011 15:33 | Висше образование | 1 коментар

Нищят дипломите на Международния славянски институт

Съдебен акт отменя решение на Образователното министерство срещу дипломите на Международния славянски институт, съобщава агенция „Фокус”. Становището на съда е че отказът да се признаят дипломите на Международния славянски институт (МСИ) е проява на недобросъвестна конкуренция на образователния пазар в България.

„По мое мнение това е проява на недобросъвестна конкуренция на образователния пазар в България. Нашите недоброжелатели си присвояват правото да дават оценки без основание. Нека някои ВУЗ в България каже, че неговите дипломи се признават във всички страни по света, както аз мога да кажа, че нашите дипломи се признават както в САЩ, Канада, така и във всички страни от Европа”, заяви проф. Ким Алексеевич Смирнов – ректор на Международен славянски институт (МСИ) на пресконференция на тема „Незаконни университети ли преследва МОМН?”.

Ректорът представи решенията на две софийски съдилища по повод признаването на дипломите за висше образование, издадени от МСИ. По думите му с решението на съда, се отменя решението на МОМН за отказ да бъде призната дипломата на МСИ. „Всеки грамотен човек разбира, че в сила встъпва така наречената прецедентно право. Дипломата е приета в целия свят. Всеки опит за недоверие към нашата диплома, може да бъде преследван юридически. Институтът е получили благословията на врачанския митрополит Калиник за образователната дейност, която провежда ”, допълни професорът.

„Институтът работи вече работи десет години с България и е готов да създаде филиал в България по най-високи стандарти. В България се провеждат само консултации със студентите, а в Закона на висшето образование в България няма текст, който да забранява осъществяването на консултантска дейност. Руското образование се цени в целия свят. Да се отрича това, означава да се отрича възможността на българските граждани да получат руско образование” е становището на участниците в пресконференцията.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Гергана Георгиева коментира на 7 ноември, 2019 г., 10:43 ч.

    Аз съм завършила с труд и пот МСИ и си ползвам дипломата безпроблем в Лондон. Ако нашите управляващи Руски възпитаници имат някакви претенций аз нямам към тях. Даже им Благодаря, че ми дадоха тая възможност да завърша този уневерситет в България-моята родна страна.