Юридическият факултет на УНСС отбеляза своята 20-годишнина

31 март, 2011 07:30 | Висше образование, Денят | 3 коментара

Юридическият факултет на УНСС отбеляза своята 20-годишнина

Юридическият факултет на Университета за национално и световно стопанство отбеляза своята 20- годишнина с тържествена церемония. На нея присъстваха представители на юридическите факултети в страната, на Конституционния съд, Института за държавата и правото при БАН, известни магистрати, както ректорското ръководство на УНСС.

Като един миг определи периода от две десетилетия ректорът на университета проф. д-р Борислав Борисов, връщайки се към създаването на факултета. Началото бе свързано с големите надежди, които му възлагахме, припомни ректорът, но „сега мога удовлетворено да кажа, че тези очаквания се оправдаха напълно. „Отдавам дан за труда на целия колектив!“, заяви проф. Борисов и изказа персонална благодарност на първите декани на факултета проф. Караниколов и проф. Владимиров, както и на сегашния ръководител – проф. Христина Балабанова. Дори фактът, че залата е толкова пълна, отбеляза ректорът, говори за това как този факултет е структуриран в общественото пространство, говори за неговия добър имидж и резултатност.

Доклад за двадесетгодишния път на Юридическия факултет изнесе неговият декан проф. Христина Балабанова, която открои красноречивите факти и водещите фигури в биографията на университетското звено. За изключителен принос към Юридическия факултет с почетни плакети бяха удостоени проф. Любен Караниколов, първи декан на факултета, доайените проф. Иван Владимиров и проф. Филип Рачев, проф. Георги Боянов, втори декан на факултета, доц. Божана Неделчева, бивш директор на ИСК и дългогодишен преподавател, проф. Златка Сукарева, дългогодишен преподавател и председател на Общото събрание на Юридическия факултет, проф. Емил Златарев, инициатор за създаването на Юридическия департамент (1991 г.) на УНСС.

Двадесетгодишнината на Юридическият факултет ще бъде отбелязана и с научната конференция на тема: „Българското общество и законодателство“, която ще се проведе в с. Равда.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

 1. Kina Nedialkova коментира на 31 март, 2011 г., 10:50 ч.

  Честито г-н проф. д-р Борислав Борисов, проф. Караниколов и проф. Владимиров, проф. Христина Балабанова, проф. Иван Владимиров и проф. Филип Рачев, проф. Златка Сукарева, проф. Емил Златарев, проф. Георги Боянов, както и на сегашния ръководител – проф. Христина Балабанова!

  Да сте живи и здрави и да сте все така полезни помагащи и добри към студентите. Благодярим ви!

 2. Eida коментира на 31 март, 2011 г., 12:32 ч.

  Стига се подмазвала 😀 😀 😀

 3. Justin Bieber коментира на 31 март, 2011 г., 13:52 ч.

  След още 80 може и да стигнете СУ мухахахахахахаха