Комисия ще следи образованието на българите в чужбина

22 юни, 2011 21:39 | Средно образование | 3 коментара

Комисия ще следи образованието на българите в чужбина

Министерският съвет реши да бъде създадена постоянна междуведомствена комисия по въпросите на образователната дейност сред българите в чужбина. Неин председател ще бъде министърът на образованието, младежта и науката. Членове ще бъдат представители на министерствата на образованието, на финансите, на външните и на вътрешните работи, на Държавната агенция за българите в чужбина и Съвета на ректорите на висшите училища.
Постоянната междуведомствена комисия се създава с цел по-добра организация и координиране работата на държавните ведомства и организации при осъществяването на образователната политика на страната ни по отношение на българските общности и сънародниците ни извън България.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Кина Недялкова коментира на 23 юни, 2011 г., 11:14 ч.

    Междувременната комисия коя „чужбинаница“ ще следи, че не стана ясно. :))

  2. Ники Сотиров коментира на 23 юни, 2011 г., 11:16 ч.

    Много странно. Това да не би да е опит за намеса в личния живот на нашите студенти в чужбина. И с какво те са длъжни на една държава, която не е създала достатъчно комфорт и качество на живот, и ги е „изгонила“ зад граница?
    Това да не е постоянно наблюдение на обикновенни хорица?

  3. Пламен Константинов коментира на 23 юни, 2011 г., 11:17 ч.

    Ами може и да им помагат с нещо, но във всички случай трабва да става с тяхно съгласие. Ти представяш ли си да те наблюдават без твое разрешение. Повече от гадно