Русенският университет с конференция в Букурещ

25 август, 2011 12:43 | Висше образование | Няма коментари

Русенският университет с конференция в Букурещ

Ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев заминава с група преподаватели за Букурещ. На 25-ти август ще се проведе заключителната среща на членовете на европейската тематична мрежа по компютинг, инициатор и координатор на която е Русенският университет. Това е четвъртата тематична мрежа, ръководена от университета през последните 15 години. В мрежата са включени 70 университета и фирми от общо 31 страни, което я нарежда сред най-големите академични мрежи в Европа.

Целта на проекта е да се активират контактите между университети, институти и фирми в областта на компютинга. На срещата ще бъде направен отчет на цялостната работа по проекта и ще бъде обсъдена идеята на Русенският университет за нова европейска мрежа.

Ще бъде открито и 7-мото издание на международната научна конференция по електронно обучение e-Learning’11. По инициатива на Русенския университет, тази конференция всяка година се провежда в различни страни и университети. Пленарната сесия ще бъде открита с доклад на български професор, работещ в САЩ. На следващия ден в три секции ще бъдат изнесени близо 50 научни доклада.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата