Български ученици в световна здравна програма за активен начин на живот

10 септември, 2011 15:51 | Денят, Средно образование | 1 коментар

Български ученици в световна здравна програма за активен начин на живот

Български ученици участват в световна здравна програма за активен начин на живот Global Children’s Challenge, която се бори с наднорменото тегло при децата и заседналия начин на живот.

Целта е по забавен начин малчуганите да се научат да живеят по-здравословно. В световен мащаб одобрените за участие класове са 4 000. Сред тях е и 4а клас от 4 ОУ „Димчо Дебелянов”, гр. Благоевград. Класният ръководител Тонка Панайотова ни разказва как е решила да се включи: „Вдъхновението дойде от публикацията на Нели Станчева в блога на общност Начално образование, от където черпя много опит и идеи. Привлече ме идеята по забавен и интерактивен начин да се активират учениците, да се поведе борба срещу обездвижаването. Допадна ми и фактът, че учениците ще работят като един екип, което ще ги сплоти”. Преподавателката споделя, че това не е първият междунароен проект, по който участва.

Учениците, които се включат, трябва да носят крачкомер в продължение на 50 дни (от 15 септември до 3 ноември), а учителят вписва крачките в сайт. Крачките на децата от класа се събират и се превръщат във виртуален път към някоя от 51 забележителности от 25 страни, сред които Австралия, Камбоджа, Китай, Гърция, Русия, Индия, Германия, Перу, Мексико, САЩ и т.н. Учителят пък от своя страна трябва да им разказва за тези места, което да ги мотивира допълнително.

Ралица Никофорова

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Тонка Панайотова коментира на 10 септември, 2011 г., 21:18 ч.

    Българското присъствие е осезателно. По брой участници сме на шесто място.Одобрените класове са 42 от София, Русе, Бургас, Благоевград, Берковица, Шумен, Търговище, Враца, Стара Загора, Нови пазар, Сливен, Лозен, Сопот, Разград, Павликени, Ловеч, Силистра, Варна, Пловдив, Черноочене, Своге, Якоруда, Казанлък, Брезник и др.Повечето от тях вече получиха пратките с крачкомери. Имаме и достъп до сайта, където ще качваме дневните постижения на класа.