Защо местата за прием във вузовете са повече от зрелостниците?

19 септември, 2011 15:14 | Висше образование | Няма коментари

Защо местата за прием във вузовете са повече от зрелостниците?

Защо на вузовете се дават за прием повече места, отколкото е броят на зрелостниците? Това попита проф. Борислав Борисов в интервю за агенция „Фокус”. Според него важен въпрос е и какъв е финансовият механизъм, по който работят в момента университетите.

„УНСС не е засегнат от демографската криза, за разлика от другите университети”, добави ректорът. „Въпреки че броят на кандидатите е намалял, тази година всички места са били заети още на първо класиране”, уточни той.
Изявлението на ректора стана по време на откриването на новата учебна година в учебното заведение. Тази година УНСС ще приеме над 3500 първокурсници в различните специалности. Официални гости на откриването бяха ректорът на Великотърновския университет и председател на Съвет на ректорите проф. д-р Пламен Легкоступ, бивши ректори на УНСС – Данаил Данаилов, Михаил Минев и Лальо Радулов, кметът на Район Студентски Димитър Дилчев и други.

На тържеството не присъстваха никакви политици. Ректорът проф. Борислав Борисов каза, че това е направено съвсем съзнателно, поради предизборната ситуация, в която се намира страната.

Снимка: Николай Николов

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата