Студенти ще плащат 20% по-скъпи куверти за 8-ми декември

25 октомври, 2011 11:49 | Висше образование | 1 коментар

Студенти ще плащат 20% по-скъпи куверти за 8-ми декември

С 20% повече ще се охарчат тази година студентите за прекарването на студентския празник. Цените са всички услуги са значително по-скъпи в сравнение с миналата година.

Средната цена за посрещането 8-ми декември тази година варира в диапазона от 67 до 160 лв. на човек за две нощувки, като разликата между три- и четиризвездните хотели е минимална.

От хотелиерския бранш коментираха, че и тази година студентите предпочитат първо да видят най-ниската цена, а едва след това се интересуват какво е включено в нея.

Най-ниските цени могат да се намерят в сайтовете за групова търговия. Цените варират от около 55 лева за две нощувки. Условието е да се запълнят определен брой места. Друга уловка в тези сайтове е, че услуги като храна и музикално оформление се заплащат допълнително.

В Трявна тризвезден хотел предлага двойни стаи с две нощувки, закуски, празнична вечеря и диджей срещу 84 лв. В Пампорово офертите варират между 100 и 130 лв. за две нощувки, с включени закуска и вечеря. Най-скъпо в цяла България е празнуването за две нощувки в четиризвезден хотел с гледка към крепостта Царевец във Велико Търново, срещу 160 лв.

Не случайно никъде офертата не е на стая, защото хотелиерите най-добре знаят колко студенти могат да се набутат в едно помещение.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. malinov коментира на 26 октомври, 2011 г., 14:31 ч.

    Е, сега, заслъжава си 8-ми декември е 1 път в годинатa.