Проф. Илчев: Подкрепям БАН, ако правят качествен продукт

17 ноември, 2011 19:37 | Висше образование, Денят | 2 коментара

Проф. Илчев: Подкрепям БАН, ако правят качествен продукт

„Винаги съм казвал, че държавата ни е достатъчно небогата, за да не може да си позволи да плаща за некачествен продукт. Ако иска да влага пари за наука трябва да го прави за качествен продукт. Ако БАН го произвежда – парите са за там, ако е Техническия или нашият университет, например, парите отиват за това.” Това заяви новоизбраният ректор проф. Илчев на въпрос на АкадемикаБГ/akademika.bg дали подкрепя БАН в искането им за повече пари за наука.

„Аз съм против вдигането на студентските такси, но това го решава Академическият съвет. Смятам, че таксите у нас са сравнително ниски, проблемът е, че хората нямат пари. При нас във всичко има уравниловка. При нас всички ще ги плащат тези такси и тези, които имат високи доходи, и тези, които едва свързват двата края. Не мога да гарантирам за решението на Академическия съвет”, така коментира ректорът намерението за вдигането на таксите.

Той допълни, че трябва да се възстанови чувството за общност, което, според него, за съжаление се разпада поради многобройните атаки насочени срещу университета чрез изнудване и примамки.

Косара Белниколова
Снимка: Димитър Василев

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Стан коментира на 17 ноември, 2011 г., 22:59 ч.

    Я ДА МИ КАЖЕ КОЕ Е КАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ????

  2. ЧИТАТЕЛ коментира на 17 ноември, 2011 г., 23:21 ч.

    Това звучи много недоуточнено – ЗА или ПРОТИВ е??