Кандидат-ректорите на СУ представят програмите си

3 ноември, 2011 16:51 | Висше образование | 3 коментара

Кандидат-ректорите на СУ представят програмите си

Четиримата кандидати за ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започват да представят програмите си за развитие на висшето училище за следващите четири години.

Програмата започна на 31 октомври 17.30 ч. в аулата на Университета. Първи представи програмата си проф. Валери Стефанов от Факултета по славянски филологии.

Мандатната програма на проф. Стефанов включва стратегия за привличане на кандидат-студентите, за радикална административна реформа, подобряване финансовото управление, повишаване в „обозрим срок“ на заплатите на преподавателите и служителите.

„На едно трето ниво се знае, но не се изговаря ясно в публичното пространство, че Университетът е едно почти фалирало предприятие. Предприятие, страдащо от хроничен недостиг на средства, с дългове от 13 милиона лева, с деградиращи дейности“, обяснява проф. Стефанов.

Останалите трима кандидати са сегашният ректор на СУ проф. Иван Илчев, който се кандидатира за втори мандат. Неговото представяне ще е на 3 ноември (четвъртък). Деканът на Факултета по начална и предучилищна педагогика проф. Божидар Ангелов, вече предстаи програмата си, чийто основен приоритет е усъвършенстване на системата на висше образование. Последен с представянето си е проф. Петър Славейков – на 4 ноември.

Изборът за ректор на СУ е на 17 ноември.

Снимка: Николай Николов

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. от СУ коментира на 31 октомври, 2011 г., 17:21 ч.

    само дано да не е пак Илчев, че само приказките са му големи

  2. Милен Иванов коментира на 2 ноември, 2011 г., 01:36 ч.

    ЕБЕМ ТИ ИЗБОРА М/У ЧЕНГЕ И ДРЕБНА НОМЕНКЛАТУРА!

  3. Hmmm коментира на 3 ноември, 2011 г., 16:53 ч.

    Bqh na predstavqnwto na Stefanov – ne beshe zle. No oshte ne sum reshil, to ne che imam mnogo glas….