Проф. Иван Илчев обеща следене за редовността на преподавателите

4 ноември, 2011 01:23 | Висше образование | 1 коментар

Проф. Иван Илчев обеща следене за редовността на преподавателите

Интересна идея представи какндидат-ректорът за нов мандат на Софийския университе ”Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев. Тя е за и въвеждането на единни студентски карти, чрез които ще може да се плащат всички такси. Преподавателите също ще бъдат снабдени с такива като чрез тях ще бъдат следени кога започват и кога закриват занятия. В момента масово преподавателите не спазват редовния график за провеждане на лекции.

Основната част от презентацията на проф. Илчев беше посветена на финансовото състояние на университета. Той изнесе подробни данни за нестабилността на учебното заведение в тази област. Акцентът беше върху намаления бюджет за последните няколко години. По-ниската държавна субсидия също бе посочена като причина за нестабилното положение и неизпълнението на недовършените програми. „Положението на СУ е съпоставимо единствено с това на БАН”, обобщи той..

Проф. Илчев основно залага на създаване на нови специалности на руски и английски език. Другата радикална промяна, която е залегнала в плана му, е създаване на нова система за оценяване на труда на преподавателите. Той обеща да работи усилено и да прави всичко възможно за осъществяване на всяко смислено предложение.

Димитър Василев
Снимка: Авторът

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. стела коментира на 4 ноември, 2011 г., 22:07 ч.

    Да бе, никой не може да ги накара да идват. Иначе според мен няма шанс да спечели, Мнго проблеми имаше с финансите тоя човечец.