Русенският университет избира нов ректор

29 ноември, 2011 06:00 | Висше образование | 1 коментар

Русенският университет избира нов ректор

Русенският университет провежда избори за Ректор, Председател и Зам.-председател на Общото събрание и Председател на Контролния съвет.

За Ректор на висшето училище е номиниран проф. д.т.н. Христо Белоев, който още преди месеци публично заяви намерението си да кандидатства за втори ректорски мандат. Кандидатурата му е издигната от Транспортния факултет и е подкрепена от общо 18 структурни звена на университета включително от Студентския съвет и сдружението „Обществен съвет за Русенски университет“.

За Председател на Общото събрание е номиниран също един кандидат – досегашният зам.-ректор по учебната дейност доц. д-р инж. Борислав Ангелов. Кандидатурата му е подкрепена от факултетите Транспортен, Природни науки и образование, и Аграрно-индустриален.

Заседанието на Общото събрание на Русенския университет ще се провежда от 14.00 ч. в Аулата на Ректората. То ще бъде ръководено от сегашния председател проф. д.т.н. Руско Шишков. Номинациите ще представи доц. д-р инж. Таня Грозева, председател на Централната комисия по подготовка на изборите и настоящ Главен секретар на висшето училище.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. донка коментира на 29 ноември, 2011 г., 14:00 ч.

    успех, дано да не е като мъката в СУ