Кариера в България. Защо не?

23 декември, 2011 13:56 | Денят | 1 коментар

Кариера в България. Защо не?

„Кариера в България. Защо не?” е името на форума, който за четвърта поредна година събрa на едно място българи с образование и опит в чужбина.

Целта на събитието беше да запознае младите професионалисти с актуалните възможности за кариера в България.

Организатори на форум „Кариера в България. Защо не?” са Back2BG – кариерен сайт за квалифицирани специалисти с образование или професионален опит в чужбина и „Тук-Там“ – сдружение с нестопанска цел, обединяващо българи, учили и работили в чужбина.

Домакините на събитието бяха поканили най-успелите фирми в България. Фирмите-изложители успяха в рамките на събитието да представят възможностите за кариерно развитие, които предлагат. Целта е да се постави основата за дълготрайна професионална връзка между студент с неясни бъдещи планове и организация, присъстваща на събитието по-скоро в ролята на кариерен консултант.

„Кариери в България.Защо не?“ се проведе в няколко части. Първата част представлява изложение, в същото време се проведе и семинарна част с гост- лектори. Също така имаше фирмени презентации и workshops, за всички, които искаха да се представят блестящо пред бъдещия си работодател.

В миналите три издания събитието се радва на огромен обществен и медиен интерес. Посетили събитието през изминалите три години са над 2500 българи зад граница. Сред тях могат да се откроят студенти, специалисти и предприемачи.

По време на предишните издания, форумът е бил откриваn от лектори като Кристалина Георгиева и Джеймс Уорлик. Тази година тази възможност беше предоставена на младите хора, учили и живяли в чужбина. Те разказаха в кратко видео своите истории. Видеото беше прожектирано на голям екран в най-голямата зала в Интер Експо Център, където се проведе събитието.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Bai Koleda коментира на 24 декември, 2011 г., 01:34 ч.

    Кариера тук? Абе тия младежи нещо са се пообъркали