Учениците няма да имат междусрочна ваканция

30 януари, 2012 07:01 | Денят, Средно образование | 2 коментара

Учениците няма да имат междусрочна ваканция

Тази година изненадващо няма да има междусрочна ваканция за учениците, съобщи бТВ. Първият срок свършва на 6 февруари (понеделник), а вторият започва още на следващия ден. По принцип учениците винаги имат поне един ден почивка между двата учебни срока, който обикновено е петък, за да се съчетае с почивните дни през уикенда. Не и тази година.

Така учениците, които през първия срок учат втора смяна, ще трябва да бъдат в училище до 7 вечерта на 6 февруари и да отидат на училище от 7 сутринта на следващия ден. Според специалисти тази рязка промяна ще създаде излишен стрес у децата.

И учители и ученици са на мнение, че краят на първия учебен срок е трябвало бъде в неделя, а не в понеделник. Учениците надали ще успеят толкова бързо да свикнат с ранното ставане, нито учителите да подготвят вeчерта материала, който трябва да предадат на другата сутрин. Още повече, че между сроковете се провежда и педагогически съвет, нанасят се оценките в бележниците и дневниците, а това отнема немалко време.

Решението е толкова абсурдно за учителите, че те подозират, че от МОМН са гледали календара от миналата година, когато действително 6 февруари беше неделя.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. valq коментира на 30 януари, 2012 г., 16:52 ч.

    na koi mu puka za decata ni,tiq izkufqli starci deto pi6at u4ebnicite ili tiq deto po cql den si klatqt krakata po burata.Nqma koi da pogledne kalendara,mnogo e trudno.V taq darjava nikoi ne si zaslujava dlajnosta koqto zaema,nito zaplatite,smeneti gi tiq xora te sa tolkova olejali 4e gi marzi da mislqt,kamo li da vzemat resheniq.

  2. Милото коментира на 31 януари, 2012 г., 01:09 ч.

    Е егати простотията…. Може ли така да тормозят децата :х:х :(