Хиляди дипломи менте от Стопанската академия в Свищов

18 януари, 2012 22:43 | Висше образование | 1 коментар

Хиляди дипломи менте от Стопанската академия в Свищов

Стопанската академия в Свищов е издала хиляди невалидни дипломи, съобщи НоваТВ, позовайки се на източници от Министерство на образованието. Проблемът засяга всички официални документи – дипломи и академични справки, на които ректорът на университета доцент доктор Величко Адамов фигурира с титлата „професор“.

Той получава почетна титла „професор“ през есента на миналата година от румънски университет. Почетен професор не съществува нито по смисъла на Закона за академичния състав, нито като почетно звание или степен в Закона за висшето образование.

От министерството са предупредили академията за порочната практика и тя е преустановена. Студентите, които имат такива дипломи, трябва да се обърнат към университета и да изискат тяхната подмяна.

Същевременно от Стопанската академия в Свищов отрекоха да има проблем с дипломите. Те съдържали всички необходими реквизити, а отсъствието или наличието на титлите не можело да опорочи документа.

От университета обаче не уточниха колко точно е броят на издадените дипломи и академични справки с некоректния подпис на Величко Адамов. По груби сметки на преподаватели става дума за поне 2 хиляди дипломи, издадени в нарушение.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. бобо коментира на 2 февруари, 2012 г., 13:42 ч.

    образование менте, дипломи-менте!