Европейска конференция „EUROMATH 2012” ще се проведе в София

22 март, 2012 14:31 | Денят | Няма коментари

Европейска конференция „EUROMATH 2012” ще се проведе в София

Едни от най-видните европейски учени ще вземат участие в европейската конференция „EUROMATH 2012” от 21 до 25 март тази година, пише „АзБуки”.

Патрон на събитието е министърът на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов, а домакин е Висшето училище по застраховане и финанси.

Сред участниците в конференцията ще бъдат водещи европейски учени от България, Гърция, Кипър, Германия, Испания. Те ще представят атрактивни подходи за преподаване на математика.

Българските математици проф. Сава Гроздев, д-р Веселин Ненков и д-р Светлозар Дойчев ще направят две от най-интересните презентации в рамките на конференцията. Пример за това е как теорията на числата и комбинаториката може да се обясни в училище с примери от популярната игра „Бикове и крави”.

Младежи от 12 до 18-годишна възраст пък, ще покажат пред публика начини за представяне на сложни задачи на достъпен език. Състезанието ще се нарича „MathFactor” и ще следва формата на известния музикален формат „X Factor” – вместо певци на сцената ще излязат млади кандидати за научна слава.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата