Пуснаха Джордж Клуни от ареста

18 март, 2012 14:40 | Денят, Свободно време | 1 коментар

Пуснаха Джордж Клуни от ареста

Полицията на Вашингтон освободи от ареста актьора Джордж Клуни, след като той плати 100 долара глоба за неподчинение на силите на реда, предаде ИТАР-ТАСС. Арестантите, сред които бяха бащата на холивудската звезда и няколко конгресмени, са били държани в една стая. Това е първият арест за Клуни. „Надявам се, и последният“, отбеляза актьорът, който видимо бе в добро разположение на духа.

Клуни и съратниците му бяха арестувани в петък, след демонстрация пред посолството на Судан във Вашингтон. Протестиращите настояваха президентът на Судан Омар Башир да прекрати политиката, която не позволява доставки на хранителни помощи на суданското население.

„Предполагам, че повече няма да ни позволят да се навъртаме около посолството на Судан“, пошегува се Клуни на пресконференция след като бе освободен.

Демонстрацията, в която участваха няколко десетки души, отначало протичаше мирно. След това конгресмените и други демонстранти пресякоха определената от полицията линия пред посолството. Полицаите призоваха демонстрантите да се разотидат, но те не подчиниха и полицията бе принудена да задържи някои от тях, сред които и Джордж Клуни.

Снимка: csztova/flickr

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Джаси коментира на 18 март, 2012 г., 19:06 ч.

    Ох, душичка. Сигурно са му намачкали костюмченцето в ареста, ужЪс