Кандидатстудентска кампания 2012 започна

18 март, 2012 15:45 | | Няма коментари

Кандидатстудентска кампания 2012 започна

Предварителната кандидатстудентска кампания у нас започна.

Първият предварителен изпит на Софийски университет „Свети Климент Охридски” е на 25 март и той е по журналистика. В същия ден са и изпитите по физика, философия и музикален инструмент. Срокът за подаване на молбите на кандидат-студентите е до 18 март, напомниха от учебния отдел на ВУЗ-а. Университетът продължава с предварителните изпити на 1 април, когато са тези по литература, теология и биология.

Първите предварителни изпити по педагогика на музиката и на изобразителното изкуство са през март и април в Пловдивския университет, а по останалите предмети – през юни. Самата редовна сесия е през юли. Тази година отново като най-желана специалност се посочва правото. От тази година за него се кандидатства само с тестове, а не както досега-с тема.

В Аграрния университет в Пловдив се очаква най-голям интерес към факултета по икономика. Най-желани са специалностите “Аграрен туризъм” и “Европейски експерт по земеделие на селските райони”.

Кандидатстудентската кампания в Шуменския университет започва на 19-ти март, когато започва приема на документи за предварителни изпити. Първата дата за тестовете е 8 април, следващата-22-ри същия месец. ВУЗ-ът ще приема първокурсници и с оценки от матурите, проведени от 2008 до 2012 година.

За първа година изнесен изпит и тест по биология ще се проведе и в Добрич на 28-ми март.

Във Великотърновския университет приемът на заявления по електронен път ще е активен до 6 април. Самите изпити от предварителната сесия пък са насрочени за 21-ви, 22, 28 и 29-ти април. На теста по български език се очаква да се явят около 2000 души.

Снимка:Николай Николов

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата